Naša Priča

Porodična firma “Jukan Eko Hrana”, bavi se proizvodnjom hrane organskog porijekla, koja se zasniva na vlastitom uzgoju i preradi voća, ljekovitog bilja i žitarica.

Čuvari tradicije

Naša proizvodnja se nalazi u čistoj prirodi u sjeveroistočnoj Bosni na obroncima planina Ozrena i Trebave, nedaleko od centra Grada Gračanica.

Posebno smo ponosni na našu “Đul baštu Jukan” u kojoj se se među 25.000 sadnica ističe Damaskna ruže (Rosa Damascene) koja se smatra najboljom ružom na svijetu.

Ova vrsta ruže u svijetu se koristi kao osnov u proizvodnji mirisa i kozmetike u medicini i kao dodatak jelima. Slatki proizvodi i sokovi proizvedeni od ovog cvijeća po mnogima su vrhunsko osvježenje.

Ajla Jukan: Kako spojiti znanje sa fakulteta i kreativnu ideju u pokretanje vlastitog malog biznisa?

Ajla Jukan za STUDOMAT otkriva kako je nastao njen proizvod “Damaskna ružna” kao i savjete za sve one kojima je želja upisati Tehnološki fakultet na Univerzitetu u Tuzli.

Ajla Jukan rođena je 27.06.1996. godine u Gračanici. Završila je Osnovnu školu Hasan Kikić u Gračanici, a potom Mještovitu srednju školu u Gračanici, smjer – Turistički tehničar.

Nakon toga završila je studij “Prehrambene tehnologije” na Tehnološkom fakultetu na Univerzitetu u Tuzli. Znanja usvojena na ovom fakultetu pomogla su Ajli da proširi saznanja u oblasti koju istražuje te je pod mentorstvom prof. dr. Midhata Jašića dizajnirala proizvod pod nazivom “Damaskna ruža” koji je rezultat eksperimentalnog diplomskog rada.

Video galerija

Pokreni video
Pokreni video

Naše učešće na sajmovima

Nagrade

U ponudi imamo razne vrste džemova i namaza, sirupa i čajeva koji su pripremljeni od 100% prirodnih sastojaka i ne sadrže šećer niti konzervanse. Osim toga, u ponudi su integralne organske žitarice, posebno izdvajamo Jukan domaće integralne poslatice:
carski keksi i bosanska gurabija, koji su zaslađeni prirodnim jabukovim pekmezom, bez šećera. Potpuno su prirodni, ne sadrže umjetne boje, niti druge aditive.

Kontinuirani razvoj, održavanje najviših svjetskih standarda kao i posvećenost našeg profesionalnog tima, u protekle 23 godine nagrađen je mnogobrojim nagradama, medaljama i plaketama kako u BiH tako i u svijetu, a naše najveće priznanje je povjerenje naših brojnih kupaca koji su prepoznali naš trud i nagradili nas kontinuiranim korištenjem  naših proizvoda.

Možda je baš ova godina ona u kojoj ste spremni promijeniti svoje prehrambene navike, a najbolje je da to napravite uz proizvode firme “Jukan Eko Hrana”

ruza

100% organsko

bobice

Super zdravo

dinja

Vrhunski kvalitet

Naše bilje,  voće i povrće uzgajaju se prema principima organske hrane i stopostotno su sigurni za kuhanje i jelo.

Naša priča BHBIOCERT