Naša Priča

Porodična firma “Jukan Eko Hrana”, bavi se proizvodnjom hrane organskog porijekla, koja se zasniva na vlastitom uzgoju i preradi voća, ljekovitog bilja i žitarica.

Čuvari tradicije

Naša proizvodnja se nalazi u čistoj prirodi u sjeveroistočnoj Bosni na obroncima planina Ozrena i Trebave, nedaleko od centra Grada Gračanica.

Posebno smo ponosni na našu “Đul baštu Jukan” u kojoj se se među 25.000 sadnica ističe Damaskna ruže (Rosa Damascene) koja se smatra najboljom ružom na svijetu.

Ova vrsta ruže u svijetu se koristi kao osnov u proizvodnji mirisa i kozmetike u medicini i kao dodatak jelima. Slatki proizvodi i sokovi proizvedeni od ovog cvijeća po mnogima su vrhunsko osvježenje.

Ajla Jukan: Kako spojiti znanje sa fakulteta i kreativnu ideju u pokretanje vlastitog malog biznisa?

Ajla Jukan za STUDOMAT otkriva kako je nastao njen proizvod “Damaskna ružna” kao i savjete za sve one kojima je želja upisati Tehnološki fakultet na Univerzitetu u Tuzli.

Ajla Jukan rođena je 27.06.1996. godine u Gračanici. Završila je Osnovnu školu Hasan Kikić u Gračanici, a potom Mještovitu srednju školu u Gračanici, smjer – Turistički tehničar.

Nakon toga završila je studij “Prehrambene tehnologije” na Tehnološkom fakultetu na Univerzitetu u Tuzli. Znanja usvojena na ovom fakultetu pomogla su Ajli da proširi saznanja u oblasti koju istražuje te je pod mentorstvom prof. dr. Midhata Jašića dizajnirala proizvod pod nazivom “Damaskna ruža” koji je rezultat eksperimentalnog diplomskog rada.

Video galerija

Naše učešće na sajmovima

Nagrade

U ponudi imamo razne vrste džemova i namaza, sirupa i čajeva koji su pripremljeni od 100% prirodnih sastojaka i ne sadrže šećer niti konzervanse. Osim toga, u ponudi su integralne organske žitarice, posebno izdvajamo Jukan domaće integralne poslatice:
carski keksi i bosanska gurabija, koji su zaslađeni prirodnim jabukovim pekmezom, bez šećera. Potpuno su prirodni, ne sadrže umjetne boje, niti druge aditive.

Kontinuirani razvoj, održavanje najviših svjetskih standarda kao i posvećenost našeg profesionalnog tima, u protekle 23 godine nagrađen je mnogobrojim nagradama, medaljama i plaketama kako u BiH tako i u svijetu, a naše najveće priznanje je povjerenje naših brojnih kupaca koji su prepoznali naš trud i nagradili nas kontinuiranim korištenjem  naših proizvoda.

Možda je baš ova godina ona u kojoj ste spremni promijeniti svoje prehrambene navike, a najbolje je da to napravite uz proizvode firme “Jukan Eko Hrana”

ruza

100% organsko

bobice

Super zdravo

dinja

Vrhunski kvalitet

Naše bilje,  voće i povrće uzgajaju se prema principima organske hrane i stopostotno su sigurni za kuhanje i jelo.

Naša priča BHBIOCERT