Sirupi i čajevi

  • IMUNOSIRUP
imunosirup - mala

Imunosirup koristite za jačanje imuniteta i poboljšanje krvne slike, protiv prehlade i gripe, kod hroničnog bronhitisa i blažeg oblika astme. Imunosirup se uzima kod neuralgije, za umirenje trbušnih grčeva, crijevnih kolika, za blago regulisanje stolice.

Sadrži najviše B kompleks vitamina u prirodi.

 

 

 

 

  • SIRUP KOPRIVA U JABUKOVOM PEKMEZU

sirup-od-koprive - malaKopriva čisti krv, pospješuje imunitet i cirkulaciju krvi. Bogata je željezom i ima pozitivan učinak na stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Pomaže kod anemije, izvrstan je diuretik i pomaže u izbacivanju tečnosti iz organizma. Također, kopriva smiruje upalu kože i sluznice, pospješuje rad bubrega, izlučuje vodu i mokraću iz tijela, pomaže kod urinarnih infekcija. Sirup je bogat željezom i drugim vitaminima. Sirup od koprive se uzima dva puta na dan  po 2  čajne kašičice.    Sastav sirupa: Sok od koprive i jabukov pekmez, bez šećera, bez umjetnih boja i konzervansa.

  • SIRUP MASLAČKA U JABUKOVOM PEKMEZU

sirup-od-maslacka - malaMaslačak pomaže kod iskašljavanja i promuklosti. Preporučuje se plućnim bolesnicima, potiče apetit i jak je diuretik. Sirup od maslačka pomaže kod problema sa jetrom i kožnim obooljenjima. Sirup podstiče rad bubrega, pomaže u liječenju gihta i reumatizma. Maslačak pozitivno djeluje protiv kašlja, prehlade, upale ždrijela, blažeg oblika astme i hroničnog i alergijskog bronhitisa. Pomaže kod liječenja hihta i reumatizma, kod smetnji u radu jetre i žuči, kod lijenosti crijeva i pomanjkanja apetita. Maslačak se također preporučuje kod šećerne bolesti. Sastav sirupa: Sok maslačka (hladno presan) i jabukov pekmez, bez šećera , bez konzervansa, bez umjetnih boja i sladila. 100% prirodan proizvod. Uzima se preventivno i kod upala dišnih puteva.

  • ORIJENT EXTRA – SIRUP

orijent-extra-sirup - malaOrijent Extra – sirup za prostatu je potpuno prirodni pripravak od muškatne bundeve, sjemenki bundeve,integralne zobi i jabukovog pekmeza. Svojim ljekovitim svojstvima u ovoj konbinaciji Orijet Extra uspješno pomaže u liječenju prostate, otežanog izmokravanja, peckanja pri mokrenju, noćnog mokrenja , ali kod upala urogenitalnog trakta.

Dakle, upotrebljuje se za liječenje mokraćnog mjehura, bubrega i prostate. Potiče probavu i odstranjuje otrove iz crijeva. Sirup jača živce, jača imunitet, potiče rad štitne žlijezde, jača krvnožilni sistem, pomaže pri mršavljenju, pomaže u razgradnji masti i na taj način smanjuje nivo šećera i masti u organizmu. Sastav sirupa: Organska muškatna bundeva 70%, jabukov pekmez 10%, ulje bundeve 20%, sadrži omega 3 masne kiseline.

  • KANTARIONOVO ULJE

kantarionovo-ulje - malaKantarionovo ulje pospješuje regeneraciju kože. Primjenjuje se za liječenje rana koje teško zasjeljuju, opekotina, hemoroida, te suhe i raspucane kože.

Kantarion ulje odlično je sredstvo za masažu kod reumatskih tegoba. Kod gastirtisa i pojačanog lučenja kiseline u želucu, uzimati jednu kašićicu na tašte. Kod vaginalnih infekcija i pojave svrbeža, stavljati obloge od ulja.

Sastav ulja: Ekstra djevičansko maslinovo ulje i ekološki cvijet kantariona.