Džemovi i namazi

Prirodni namazi i džemovi: Tradicionalni način pripreme osnova je u proizvodnji Jukan. Svi namazi i džemovi odlikuju se punoćom okusa koji je zadržao sva ljekovita svojsta voća. Isključivo domaće sorte koje se koriste u proizvodnji sadrže mnogo minerala i vitamina, a osnovna karakteristika je to da ne sadrže šećer i konzervans – 100% PRIRODNI SASTOJCI!
  • VOĆNI KOKTEL u jabukovom pekmezu

vocni-koktel - malaVoćni koktel u jabukovom pekmezu ili Vam ga poznatija kao bosanska Vijagra! Ovaj naš, poznati proizvod, nazvan bosanska vijagra, čuva Vaš krvnožilni sistem i Vaše srce. Voćni koktel u jabukovom pekmezu je 100% prirodni afrodizijak, te se sastoji od: pekmeza, brusnice, smokve, badema, suhih šljiva, oraha, grožđica i sjemenki bundeve.

 

 

 
  • ORIJENT EXTRA – Lijek za prostatu

orijent-extra - malaOrijent Extra – lijek za prostatu je potpuno prirodni pripravak od muškatne bundeve, sjemenki bundeve,integralne zobi i jabukovog pekmeza. Svojim ljekovitim svojstvima u ovoj konbinaciji Orijet Extra uspješno pomaže u liječenju prostate, otežanog izmokravanja, peckanja pri mokrenju, noćnog mokrenja , ali kod upala urogenitalnog trakta. Meso mušatne bundeve sadrži mnogo više beta karotena , nego što je to u mrkvi, zatim bogato je prirodnim vlaknima, vitaminima i mineralima. Sjemenke bundeve su poznate u liječenju prostate, a uz to i integralna zob liječi upale urogenitalnog trakta. Ovaj proizvod se preporučuje i osobama koje imaju problema sa reumatskim tegobama, kao i upalama vezivnog tkiva , jer hranjivi sastojci pomažu i hrane ćelije tetiva. Osim toga Orijet Extra osnažuje krvno žilni sistem , potiče rad štitjače ,jača imunitet. Bunde ispire tijelo ,regulira količinu tečnosti u organizmu i pomaže prilikom mršavljenja. Način uzimanja: 2 supene kašike natašte , i pred spavanje. Samo prirodno je zdravo!

  • DŽEM od ZOVINIH BOBICA

dzem-od-zovinih-bobica - malaDžem od zovinih bobica, igra veliko ulogu branitelja, odnosno, pojačava nam imunitet, antikancerogen je i jača leukocite i eritrocite. Uveliko se preporučuje osobama koje obavljaju hemoterapije! Pored ovih najvažnijih stavki, ovaj džem, džem od zovinih bobica čisti i stvara krv, pomaže u izlučivanju mokraće i znoja. Džem od zovinih bobica djeluje kod prehlade i kašlja, te blagih oblika gripe. Otklanja smetnje u radu bubrega, ljekovito djeluje protiv nesanice, za umirenje trbušnih grčeva, za poboljšanje apetita i cirkulacije. Zovine bobice sadrže najviše vitamina B u prirodi. Jačaju dakle imunitet. Posjeduju antikancerogena, antitoksična i antibakterijska svojstva…

 

  • Prirodni DŽEM od BOROVNICE

dzem-od-borovnice - malaPrirodni džem od BOROVNICE sadrži antocijan koji poboljpava oštrinu vida, čisti arterije, jak je baktericid i djeluje kancerogeno. Ljekovitost borovnice je odavno svima, a i uveliko svima poznata i vjerodostojna, te tako ovaj prirodni džem od borovnice poboljšava pamćenje, zaustavlja urinarne infekcije, pomaže pri kontroli tjelesne težine.
Borovnica sadrži: kalijum, željezo i vitamin C.

 

 

  • DŽEM OD SUHIH ŠLJIVA

dzem-od-suhih-sljiva - malaDžem od suhih šljiva, preporučuje se kod problema sa probavom u kombinaciji sa našim ječmom. Izražena ljekovitost suhih šljiva: pokreću probavu i snižavaju holesterol. Suhe šljive jačaju srce, pomažu u slučaju oboljena bubrega, bolesti jetre i pojave reume. Učinkovite suhe šljive podmlađuju i regenerišu organizam, sprečavaju pojavu bora na licu. Imaju laksativno dejstvo.
Suhe šljive sadrže: vitamine C, B1, B2 koji jača nerve i pomaže u slučaju stresnih situacija, Ca Mg. Posjeduju antioksidativna i antikancerogena svojstva.

 

  • CARSKA MARMELADA

carska-marmelada - malaNaš proizvod, Carska Marmelada, zapravo predstavlja mješavinu jabuke, kruške i tikve, te činjeći takvu mješavinu, konzumentu daje potpuni užitak. Marmelada je bogata vitaminima i mineralima.

 

 

 

 

 

  • FRUTI AKTIV

fruti-aktiv - malaFruti Aktiv predstavlja prirodni preparat za poboljšanje metabolizma bez šećera. Dakle, ovaj proizvod se upotrebljava za poboljšanje metabolizma, za čišćenje crijevi, izbacivanje otrova iz tijela, za regulisanje masnoće u krvi, smanjuje nivo šećera u krvi, za bolji rad štitnjače, kod zatvora ili proliva, za mršavljenje, smanjuje osjećaj napuhanosti. Preporučuje se svim kategorijama potrošača.