Žitarice

Integralne organske žitarice: Jedan od osnovnih principa pravilne i zdrave ishrane jeste svakodnevna upotreba integralnih žitarica. Upotreba cijelog zrna u ishrani daje ljudskom organizmu energiju (zbog visokog sadržaja složenih ugljenih hidrata), podmazuje zglobove, odstranjuje otrove i pomaže detoksikaciji. Nutritivne vrijednosti integralnih žitarica su neusporedivo veće od bijelih žita, iz kojih je praktično odstranjeno sve što je vrijedno, obzirom da su u opni zrna nalaze sve hranjive materije neophodne za razvoj, rast i održavanje organizma. Sadržaj ugljenih hidrata u cijelom zrnu većine žitarica prelazi 70%, bjelančevina od 10-17%, masti od 1,5-10%, vitamina i minerala do 2%, a visok je sadržaj i celuloznih vlakana i amino kiselina.
Preporučuje se svim kategorijama potrošača (djeca, omladina, sportisti, rekonvalescenti, menadžeri, trudnice i dojilje, te starije osobe).
  • SPORT PAPA

sport-papa - malaSport papa je mješavina 4 vrste integralnih žitarica oplemenjenih jabukovim pekmezom bez šećera pomoću kojih na prirodan način u organizam unosimo neophodne izvore dodatne energije. Namijenjena je prvenstveno sportistima ali i svima koji se zdravo hrane. Preporučuje se uzimanje obroka pola sata prije fizičkih aktivnosti. Sport papa sadrži prirodne vitamine i minerale , koji su neophdni za normalan rast i razvoj. Osim toga sport papa se preporučuje i osobama koje imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom , masnoćama i šećernom bolešću. Sport Papa predstavlja idealnu kombinaciju žitarica (pšenica, ječam, raž i zob), oplemenja jabukovim pekmezom. Sport Papa je nezamjenjiva hrana za sve koji žele sačuvati svoje zdravlje. Sport Papa reguliše metabolizam, daje snagu organzimu, poboljšava cirkulaciju i opće zdravstveno stanje. Preporučuje se, dakle, svima, djeci, rekonvalescentima, osobama izloženim psiho-fizičkim naporima, osobama koje imaju stresan posao, starijim osobama… Idealan je za sve sportiste. Uzima se kao zamjenski obrok, a sportistima se preporučuje uzimanje obroka pola sata prije sportskih aktivnosti.

  • TRITI PAPA JEČAM

triti-papa-jecam - malaJečam je žitarica koja čisti organizam , dobar je izvor vlakana .Ima ljekovito svojstvo u liječenju i prevenciji šećerne bolesti jer spriječava nagle skokove inzulina. Ječam snižava holesterol i masnoće u krvi , pospješuje probavu i održava ravnotežu crijevne mikroflore. Umanjuje tegobe , i crvenilo kod upaljenih hemoroida. Preporučuje se uzimanje Triti pape kao zamijenski obrog, za doručak ili večeru. Način primjene: 2 supene kašike preliti sa 2dcl vrelog mlijeka – kada se proizvod uzima preventivno, ali ukoliko postoji potreba za snizavanjem holesterola i šećera u krvi. Preporučuje se uzimanje Triti pape Ječam – 2x supene kašike sa čašom jogurta svaku večer prije spavanja.

  • TRITI PAPA ZOB

triti-papa-raz - malaZob se oristi za liječenje malokrvnosti , upale probavnih organa, djeluje na regeneraciju cijelog organizma. Zob pomaže u stvaranju krvi, jača zube i kosti podstiče rad mozga , rast kod djece, kao i jačanju mišića kod odraslih.
Triti papa Zob se preporučuje se rekonvalescentima,sportistima,a posebno mlađim kategorijama. Sadrži puno minerala i vitamina grupe B,K,H,E i provitamin A. Ima brojna ljekovita svojstva: pročišćava krv, pomaže u liječenju leukemije, gangrene, bolesti bubrega, mokraćnih kanala, žuči, slezene i jajnika.

 

  • TRITI PAPA PŠENICA

triti-papa-psenica - malaSnižava trigliceride i nivo holesterola u krvi, pospješuje elastičnost krvnih sudova , čime dovodi do bolje prokrvljenosti i ubrzanja cirkulacije.Pšenica posjeduje antikancerogena svojstva jer ubrzava metabolizam estrogena i spriječava razvoj raka dojke. Integralno zrno pšenice jača kardiovaskularni sistem.